Eigenschappen van PVC vloeren

Inspiratieblog
Eigenschappen van PVC vloeren

De PVC vloer is al jarenlang een favoriet onder vloerbedekkingen. Overweeg jij de aanschaf van een PVC vloer, maar wil je je eerst informeren over de ins en outs van dit type vloer? Lees dan snel verder. Hoewel een PVC vloer erg veel voordelen heeft, hangen er ook - net als bij elk type vloer - enkele nadelen aan. Deze voor- en nadelen leggen we hieronder precies aan je uit!

Bij HomeFloorz hebben wij voor jou alleen de beste en mooiste vloerconcepten geselecteerd

PVC is een houtvrije vloer die bestaat uit verschillende lagen harde kunststof. Een beschermende toplaag zorgt ervoor dat de vloer erg sterk en slijtvast is. En dankzij de huidige technieken zijn PVC vloeren tegenwoordig niet van echt hout te onderscheiden.
PVC vloeren zijn op verschillende manieren te bevestigen op de ondergrond. We maken onderscheid tussen de volgende soorten PVC vloeren:

 • Plak PVC: hierbij wordt de vloer verlijmd met special PVC-lijm. Dit zorgt ervoor dat de vloer voor een lange tijd goed vastzit, wel met het bijkomende nadeel dat het moeilijker te verwijderen is. Deze methode wordt aangeraden voor intensief gebruik.
 • Klik PVC: de vloerdelen worden - net als bij laminaat - in elkaar geklikt. De vloer plakt niet aan de vloer en is snel en makkelijk te leggen én te verwijderen. Echter kan de vloer sneller buigen en slijten dan bijvoorbeeld een plak PVC vloer.

Voordelen van een PVC vloer

 1. Duurzaam
  De sterke eigenschap maakt de PVC vloer een erg duurzame vloer die lang mooi blijft. Met goed onderhoud gaat de vloer zelfs bij intensief gebruik makkelijk tientallen jaren mee. Het is daarmee een uitstekende keuze voor bijvoorbeeld gezinnen met jonge kinderen of huisdieren.
 2. Perfect voor vloerverwarming
  PVC vloeren zijn zeer geschikt voor vloerverwarming. Vanwege de minimal dikte wordt de warmte direct geleid, waardoor de vloer en je woning snel warm aanvoelen.

 3. Geluiddempend en waterbestendig
  PVC vloeren staan er om bekend zeer stil en geluiddempend te zijn. De vloer houdt veel geluid tegen, waardoor loopgeluid er nauwelijk is. Perfect wanneer je onderburen hebt dus. Ook kan de PVC vloer prima tegen vocht en is daarmee ook geschikt voor badkamers en keukens.
 4. Eenvoudig te onderhouden
  Door het gladde oppervlak van de PVC vloer is onderhoud erg gemakkelijk. Met regelmatig stofzuigen en eenmaal in de 1 à 2 weken dweilen blijft de vloer lang mooi. Wil je de vloer een zo lang mogelijke levensduur garanderen? Pleeg één of twee keer per jaar grondig onderhoud met speciaal reinigingsmiddel en eventueel een nieuwe waslaag.

 5. Veel keuze in kleuren en dessins
  Met PVC vloeren kun je alle kanten op, waardoor er altijd er altijd een vloer te vinden is die precies aansluit bij jouw woonwensen en interieurstijl. Naast de uiteenlopende keuze in kleuren, zijn PVC vloeren ook verkrijgbaar in stroken of tegels, of in verschillende dessins zoals in hout- of betonlook.

Nadelen van een PVC vloer

De lijst met voordelen van PVC vloeren is lang en overtuigend om te kiezen voor dit type vloer. Echter zijn er een aantal kleine nadelen om rekening mee te houden om een weloverwogen keuze te maken.

Allereerst is het noodzakelijk dat de ondergrond egaal is voordat een PVC gelegd wordt. Door de dunne planken kunnen oneffenheden doorwerken in de PVC. Zorg dus voor een geëgaliseerde ondergrond.
Daarnaast is PVC niet de goedkoopste vloer. Het is duurder dan bijvoorbeeld laminaat, maar hier krijg je wel veel kwaliteit voor terug. Een kwalitatief hoge PVC vloer is zeer aan te raden. Niet alleen voor een langere levensduur, maar ook omdat B-merken schadelijke stoffen kunnen bevatten.

Ben je benieuwd naar de verschillende PVC vloeren in ons assortiment? Kom langs in onze showroom en bekijk niet alleen de mogelijkheden, maar ook hoe verschillende vloeren er uit zien in jouw woning. We adviseren en inspireren je graag.

Inspiratieblogs

Dit vind je misschien ook leuk

Stap voor stap een PVC Vloer kopen

Voor je nieuwe woning heb je gekozen voor een mooie PVC vloer. Deze vloer is…

Is een PVC vloer te combineren met vloerverwarming?

Voor je nieuwe woning heb je gekozen voor een mooie PVC vloer. Deze vloer is…

Gietvloeren: welke gietvloer past het beste bij jouw interieurstijl?

Voor je nieuwe woning heb je gekozen voor een mooie PVC vloer. Deze vloer is…
Contact opnemen

Op zoek naar meer informatie? Wij vertellen je graag meer

Beleef jouw Homefloorz selectie in onze nieuwe showroom in Goor. Onze deskundige adviseurs staan voor je klaar en nemen je graag mee in de nieuwste vloertrends. Samen selecteren we jouw ultieme droomvloer. Want eenmaal binnen zeg je wow!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.