Stap voor stap een PVC Vloer kopen

Wil je een PVC vloer kopen? Dan sta je op hetpunt om een goede beslissing qua type vloer te nemen. Een PVC vloer kopen, isnamelijk om talloze verschillende redenen een goed idee.

Inspiratieblog
Stap voor stap een PVC Vloer kopen

Wil je een PVC vloer kopen? Dan sta je op het punt om een goede beslissing qua type vloer te nemen. Een PVC vloer kopen, is namelijk om talloze verschillende redenen een goed idee. Zo komt dit materiaal met een groot aantal voordelen, zoals:

 • Duurzaamheid: PVC vloeren zijn in de basis zeer sterk en gaan daardoor ook erg lang mee, zelfs in ruimtes waarin de vloer zeer intensief gebruikt wordt. Zo zijn deze vloeren bijvoorbeeld kras- en slijtvast, waardoor ze perfect geschikt zijn voor in huis én in een meer commerciële omgeving.
 • Onderhoudsgemak: Een tweede groot voordeel van een PVC vloer kopen, is dat deze vloeren heel makkelijk schoon te houden zijn. Zo hoef je ze alleen regelmatig te vegen en te dweilen met een simpel schoonmaakmiddel. Heb je dus een vrij druk leven en heb je geen tijd en misschien ook geen zin om te veel aandacht aan het schoonhouden van je vloer te besteden? Kies dan voor een PVC vloer, waar je nauwelijks omkijken naar hebt.
 • Waterbestendigheid: Verder is PVC ook nog eens ondoordringbaar voor water. Dit is dan ook een van de redenen waarom veel mensen voor een PVC vloer in vochtige ruimtes kiezen. Denk hierbij aan de keuken, de badkamer of zelfs het toilet. Dankzij de specifieke eigenschappen van het materiaal, hoef je niet bang te zijn dat het gaat kromtrekken of dat er schimmelvorming optreedt. Dit is iets wat bijvoorbeeld bij houten vloeren wel vaak voorkomt.
 • Veelzijdigheid in design: Tot slot bieden PVC vloeren een breed scala aan designs, waaronder opties die heel erg op hout of steen lijken. Zodoende zorgt deze veelzijdigheid ervoor dat het makkelijk is om een vloer te vinden die past bij jouw specifieke interieurstijl. Of je nu van klassiek of modern houdt, een PVC vloer is een mooie aanvulling.

Daarmee zijn er tal van redenen om vandaag nog voor een PVC vloer kopen te kiezen. Maar hoe doe je dit dan vervolgens precies? Waar moet je allemaal op letten?

Als ervaringsdeskundige op dit gebied, helpen we je bij HomeFloorz graag écht verder. Dat wil zeggen; we hebben een stappenplan voor je opgesteld, waarin je stap voor stap het volledige proces van het kopen van een PVC vloer doorloopt. Zo weet je zeker dat je aan alles denkt voordat je de knoop doorhakt!

PVC vloer kopen: Een stappenplan

Aangezien we intussen al een groot aantal PVC vloeren hebben verkocht, weten we precies waar je allemaal rekening mee dient te houden:

Stap 1: Oriëntatie

Bij HomeFloorz begin je met het verkennen van verschillende PVC vloeropties, zoals PVC vloeren in bepaalde stijlen:

 • Houtlook vloer
 • Visgraatmotief
 • Hongaarse Punt

Daarna is het zaak om je te oriënteren op het gebied van de verschillende stijlelementen. Want wat is er qua stijl eigenlijk allemaal mogelijk? Denk bijvoorbeeld aan:

 • Kleuren
 • Patronen
 • Texturen

Let daarbij specifiek op de kenmerken van elke optie, zoals de dikte en de slijtlaag. Daarnaast is het ook belangrijk om goed in de gaten te houden of deze elementen aansluiten op jouw verwachte gebruikseisen.

Vervolgens zijn er verschillende installatiemethoden om uit te kiezen. Bij een PVC vloer kun je kiezen uit:

 • Klik
 • Lijm
 • Loose lay

Gebruik hierbij altijd onze website om een goed beeld te krijgen van de diverse mogelijkheden en om een idee te krijgen van wat je aanspreekt.

Stap 2: Inspiratie

Om inspiratie op te doen voor jouw PVC vloer, heb je verschillende opties:

 • Bezoek fysieke showrooms, zoals die van HomeFloorz. Het in het echt zien van de vloeren helpt om een beter beeld te krijgen. Bovendien kun je er dan ook even aan voelen.
 • Bekijk interieurmagazines en online platforms zoals Pinterest voor creatieve ideeën en combinaties van verschillende stijlen.
 • Lees de gespecialiseerde artikelen en materiaalpagina’s op de website van HomeFloorz, waar je specifieke onderwerpen en trends gerelateerd aan PVC vloeren terugvindt.

Stap 3: Budget bepalen

Bij het bepalen van je budget voor een PVC vloer, doe je er goed aan zowel de kosten van de vloer als de installatie te overwegen. Een voorbeeldsituatie ziet er als volgt uit:

Voor een gemiddelde woonkamer van 30 m2 kost een gemiddelde kwaliteit PVC vloer ongeveer €23 tot €39 per m2. De totale kosten voor alleen de vloer komen dan tussen de €690 en €1170 te liggen. Voeg hier dan nog de installatiekosten aan toe, die afhankelijk van de complexiteit van het werk en de gekozen installatiemethode variëren.

Direct een offerte op maat ontvangen? Vraag deze dan nu aan bij HomeFloorz!

Stap 4: Advies inwinnen

HomeFloorz biedt deskundig advies om de perfecte PVC vloer voor jou te vinden. We geven persoonlijk advies op maat, waarbij we rekening houden met jouw specifieke wensen en de unieke eigenschappen van de desbetreffende ruimte.

Krijg vrijblijvend advies aan huis of een breng een bezoekje aan onze showroom in Goor. Ons ervaren team helpt je bij het navigeren door de verschillende opties en geeft inzicht in de nieuwste vloertrends en de meest geschikte keuzes voor jouw situatie.

Stap 5: Stalen aanvragen

Het aanvragen van stalen is vaak een handige stap in het aankoopproces. Door stalen aan te vragen, bekijk je eenvoudig de kleuren en texturen van de PVC vloeren in jouw eigen ruimte. Dit helpt bij het maken van een geïnformeerde beslissing over welke vloer het beste past bij jouw interieur. Stalen geven een realistische indruk van hoe de definitieve vloer eruit komt te zien in jouw huis.

Stap 6: Meten

Een nauwkeurige meting is essentieel om de juiste hoeveelheid PVC vloer te bestellen. Meet daarom de lengte en breedte van elke ruimte en hou rekening met eventuele uitsparingen of onregelmatigheden.

Voor een nauwkeurige inschatting van de benodigde hoeveelheid materiaal, is het ook mogelijk om een professionele vloerlegger in te schakelen. Een correcte meting helpt bij het voorkomen van onnodige kosten en verspilling van materiaal.

Behoefte aan advies over het bestellen van de juiste hoeveelheid? Neem dan gerust even contact met ons op!

Stap 7: Aankoop

Voor het aanschaffen van een PVC vloer bij HomeFloorz, volg je de volgende stappen:

 1. Navigeer naar het assortiment van HomeFloorz. Hier vind je een uitgebreid aanbod aan vloeropties en blader je rustig door het beschikbare assortiment.
 2. Bekijk onder 'PVC Vloeren' het overzicht aan beschikbare opties die we op dit moment aanbieden. Je ziet dat we hier verschillende PVC vloerstijlen beschikbaar hebben.
 3. Selecteer de gewenste stijl en klik op het product voor meer details, zoals specificaties, prijzen en beschikbare designs.
 4. Neem contact op via het vermelde telefoonnummer of e-mailadres voor persoonlijk advies of om een bestelling te plaatsen.
 5. Bespreek je specifieke wensen en maten met een adviseur van HomeFloorz om ervoor te zorgen dat de keuze perfect past bij jouw ruimte.
 6. Voltooi je aankoop en maak een afspraak voor levering en eventuele installatie, waarbij de details en het tijdschema vast komen te liggen.

Wil je de ultieme persoonlijke ervaring hebben en gedetailleerde informatie ontvangen? Bezoek dan onze showroom!

Stap 8: Installatie

Bij HomeFloorz bieden we je ondersteuning bij de installatie van je PVC vloer. We hebben een team van ervaren en professionele installateurs die zorgen voor een vakkundige en efficiënte plaatsing van jouw vloer.

HomeFloorz adviseert je over de beste installatiemethode voor jouw specifieke situatie en zorgt ervoor dat de vloer perfect wordt gelegd voor een optimaal resultaat. Zo garandeer je een naadloze en duurzame afwerking van jouw gloednieuwe PVC vloer.

Stap 9: Nazorg

Een goede nazorg voor PVC vloeren is cruciaal om het geheel zolang mogelijk in een goede staat te houden. Zo moet je qua nazorg bijvoorbeeld denken aan:

 • Regelmatig schoonmaken met geschikte reinigingsmiddelen
 • Het vermijden van schurende schoonmaakproducten
 • Plaatsen van beschermende pads onder meubelpoten ter voorkoming van krassen
 • Het beschermen tegen direct zonlicht en extreme temperatuurschommelingen

Een periodieke goede reiniging van de vloer zorgt ervoor dat deze zolang mogelijk in een optimale conditie blijft. Volg daarbij altijd de specifieke onderhoudsinstructies van de fabrikant voor de beste resultaten en een lange levensduur van jouw PVC vloer.

Inspiratieblogs

Dit vind je misschien ook leuk

PVC Traprenovatie voor jouw woning

Voor je nieuwe woning heb je gekozen voor een mooie PVC vloer. Deze vloer is…

Waarom PVC visgraat dé moderne vloer is

Voor je nieuwe woning heb je gekozen voor een mooie PVC vloer. Deze vloer is…

Is een PVC vloer te combineren met vloerverwarming?

Voor je nieuwe woning heb je gekozen voor een mooie PVC vloer. Deze vloer is…
Contact opnemen

Op zoek naar meer informatie? Wij vertellen je graag meer

Beleef jouw Homefloorz selectie in onze nieuwe showroom in Goor. Onze deskundige adviseurs staan voor je klaar en nemen je graag mee in de nieuwste vloertrends. Samen selecteren we jouw ultieme droomvloer. Want eenmaal binnen zeg je wow!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.