Waarom PVC visgraat dé moderne vloer is

PVC visgraatvloeren zijn een opkomende trend vanwege hun duurzaamheid en esthetische aantrekkingskracht. Ze combineren de tijdloze charme van het visgraatpatroon met de praktische voordelen van PVC, waardoor ze een populaire keuze zijn voor zowel woningen als commerciële ruimtes.

Inspiratieblog
Waarom PVC visgraat dé moderne vloer is

De PVC visgraat vloer is de laatste jaren bezig aan een enorme opmars wat de populariteit ervan betreft. Maar waar komt dit nu eigenlijk precies vandaan?

Bij het inrichten van een woning of bedrijfsruimte staat de keuze van de vloer centraal. Het type vloer dat je kiest, bepaalt namelijk in grote mate de sfeer en functionaliteit van je interieur. Een optie die de laatste jaren dus steeds populairder is geworden, is de PVC visgraatvloer.

Deze moderne variant van de klassieke houten visgraatvloer combineert de tijdloze charme van het visgraatpatroon met de praktische voordelen van PVC.

Bij deze bekijken we de redenen waarom PVC visgraatvloeren een uitstekende keuze zijn voor woningen én commerciële ruimtes!

Wat is PVC visgraat?

PVC visgraat is een type vloerbedekking dat bekend staat als een zeer duurzame, veelzijdige en esthetische aantrekkelijke optie.

PVC (polyvinylchloride) is een zeer stevige, waterbestendige vorm van kunststof die bovendien niet snel slijtage vertoont.

De term 'visgraat' verwijst dan weer naar de legwijze van de vloerplanken in een herhalend, zigzagpatroon dat doet denken aan de structuur van visgraat. Dit specifieke patroon geeft elke ruimte een klassieke en elegante uitstraling, terwijl het PVC zorgt voor de moderne en praktische eigenschappen.

PVC visgraatvloeren zijn beschikbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, waardoor ze gemakkelijk aan te passen zijn aan diverse interieurstijlen. Denk bijvoorbeeld aan moderne stijlen, maar ook de meer traditionele varianten.

Dit type vloerbedekking biedt in vele opzichten de perfecte balans tussen functionaliteit en stijl, waardoor het een populaire keuze is voor iedereen die op zoek is naar een hoogwaardige, onderhoudsvriendelijke en stijlvolle vloer.

Waarom voor PVC visgraat kiezen?

Dat PVC visgraat de laatste jaren zo enorm goed verkoopt, heeft dus specifiek te maken met de vele geliefde eigenschappen van dit type materiaal. Laten we ze even één voor één langslopen, zodat je er direct een beter beeld van krijgt:

  • Hoge levensduur: Een van de voornaamste redenen om voor PVC visgraat te kiezen, is de uitzonderlijke duurzaamheid en bijbehorende lange levensduur. PVC vloeren zijn ontworpen om bestand te zijn tegen intensief gebruik en blijven daardoor jarenlang mooi, zelfs in drukbezochte ruimtes. Denk dan aan woonkamers, keukens en commerciële panden. In tegenstelling tot natuurlijke houten vloeren die snel krassen, deuken of verkleuren, behoudt PVC zijn vorm, kleur en afwerking veel beter. Dit betekent dat je minder snel hoeft te investeren in dure reparaties of zelfs een complete vervanging.
  • Onderhoudsgemak: Een ander belangrijk voordeel van PVC visgraatvloeren is het gemak van onderhoud. Deze vloeren vereisen geen speciale reinigingsmiddelen of behandelingen. Regelmatig vegen en dweilen met een simpel schoonmaakmiddel is voldoende om ze schoon en hygiënisch te houden. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld houten vloeren, die je periodiek moet schuren en opnieuw behandelen. PVC is onderhoudsarm en ideaal voor mensen met een druk leven of weinig tijd voor uitgebreid vloeronderhoud. Hierdoor is een PVC visgraat vloer niet alleen een praktische, maar ook een financieel verantwoorde keuze voor de lange termijn.
  • Waterbestendigheid: Verder zijn PVC vloeren van zichzelf altijd waterbestendig. Hierdoor zijn ze in één klap zeer geschikt voor ruimtes waar vocht een probleem kan vormen. Voorbeelden hiervan zijn badkamers, keukens en zelfs kelders. Deze eigenschap zorgt ervoor dat de vloer niet zwelt, vervormt of beschadigt door vocht. Dit is iets wat bij een ander type vloer relatief vaak voorkomt. Deze waterbestendigheid maakt het ook mogelijk om PVC visgraatvloeren te plaatsen op plekken waar andere vloertypes niet geschikt zijn.
  • Esthetische veelzijdigheid: Met PVC visgraatvloeren haal je de klassieke en tijdloze uitstraling van een houten visgraatvloer in huis, maar dan zonder de bijbehorende nadelen van dat type materiaal. Denk dan aan hoge kosten en intensief onderhoud. PVC vloeren bieden een breed scala aan kleuren, patronen en afwerkingen. Hierdoor zijn ze gemakkelijk aan te passen aan iedere interieurstijl, van traditioneel tot modern. Deze esthetische veelzijdigheid maakt het mogelijk om een luxe en op maat gemaakte look te creëren die past bij je persoonlijke voorkeuren en de algehele uitstraling van jouw huis.
  • Geluidsdempende eigenschappen: Tot slot staan PVC visgraatvloeren ook nog bekend om hun geluidsdempende eigenschappen. Het is dan ook niet voor niets dat men ze vaak plaats in appartementen, kantoren en andere ruimtes waar het minimaliseren van loopgeluiden gewenst is. In vergelijking met harde vloeropties zoals tegels of traditioneel hout, biedt PVC een zachtere ondergrond die geluid absorbeert en bijdraagt aan een rustigere omgeving. Dit is prettig voor bewoners zelf, maar verbetert ook de onderlinge verhoudingen in bijvoorbeeld complete appartementsgebouwen. Een PVC visgraatvloer minimaliseert simpelweg de overlast.

Zo zijn er dus aardig wat redenen om in de huidige tijd voor dit type materiaal te kiezen. Welk van de bovenstaande punten is voor jou het meest belangrijk?

Voordelen PVC visgraat vloeren HomeFloorz

De PVC visgraat opties bij HomeFloorz zijn zeer geliefd bij onze klanten. Aan de hand van uitgebreide feedback zijn we tot de conclusie gekomen dat dit te maken heeft met de volgende punten:

  • Persoonlijke en op maat gemaakte service: Bij HomeFloorz doen we er alles aan om ons te onderscheiden op het gebied van persoonlijke service en advies op maat. Dit is naar onze mening essentieel bij het volledige proces van het kiezen van de perfecte vloer. Wij zien iedere klant als uniek, met individuele behoeften en wensen. Daarom investeren we tijd om je te leren kennen en jouw specifieke situatie te begrijpen. Zodoende is het een stuk makkelijk om de juiste kleur te kiezen, het meest geschikte materiaal te identificeren en volledig te begrijpen hoe de duurzaamheid in de praktijk tot uiting komt. HomeFloorz staat altijd voor je klaar met deskundig advies.
  • Uitgebreid assortiment aan kwaliteitsvloeren: Bij HomeFloorz stellen we vervolgens een groot scala aan verschillende PVC visgraatvloeren beschikbaar. Met een assortiment aan hoogwaardige merken weten we zeker dat het met de kwaliteit goed zit. Dit brede assortiment stelt je in staat om te kiezen uit een breed keuzeassortiment aan stijlen, kleuren en patronen die passen bij elke interieurstijl. Door deze variatie zijn we in staat om in te spelen op jouw unieke smaak en persoonlijke voorkeuren. Dit leidt daarmee altijd tot een volledig gepersonaliseerde inrichting van de desbetreffende ruimte. Bovendien zorgt de hoge kwaliteit van de producten ervoor dat je investeert in een duurzame en slijtvaste vloer die jarenlang mooi blijft.
  • Deskundige installatie en ondersteunende diensten: Bij HomeFloorz zetten we ons in voor een hoge kwaliteit wat de producten én de service betreft. Met een team van ervaren vakmensen zorgen we voor een nauwkeurige en vakkundige installatie van de PVC visgraatvloeren. Met aandacht voor detail en een uitgebreide kennis van product én proces garanderen we een vlekkeloze plaatsing en een perfecte afwerking. Naast de installatie bieden we bij HomeFloorz bovendien ook aanvullende diensten, zoals het egaliseren van de ondergrond en de integratie van vloerverwarming. Hierdoor verzekeren we keer op keer een optimaal comfort en de maximale duurzaamheid van de vloer.
  • Inspiratie en advies op maat in de showroom: Een bezoek aan de showroom van HomeFloorz is meer dan alleen een kijkje nemen in ons assortiment. Deze ervaring helpt je om te visualiseren hoe de desbetreffende ruimte er uiteindelijk uit komt te zien. Aan de hand van deskundige advies en persoonlijke aandacht gaan we je bij HomeFloorz helpen om de beste keuze te maken. De mogelijkheid om hierbij gebruik te maken van 3D-schetsen is een unieke service waarbij je een realistisch beeld krijgt van hoe de vloer eruit ziet in jouw eigen ruimte.

Heb je momenteel dus interesse in een PVC visgraat vloer? Dan is dit het moment om meer te ontdekken en het uitgebreide assortiment van HomeFloorz er even bij te pakken!

Inspiratieblogs

Dit vind je misschien ook leuk

PVC Traprenovatie voor jouw woning

Voor je nieuwe woning heb je gekozen voor een mooie PVC vloer. Deze vloer is…

Stap voor stap een PVC Vloer kopen

Voor je nieuwe woning heb je gekozen voor een mooie PVC vloer. Deze vloer is…

Is een PVC vloer te combineren met vloerverwarming?

Voor je nieuwe woning heb je gekozen voor een mooie PVC vloer. Deze vloer is…
Contact opnemen

Op zoek naar meer informatie? Wij vertellen je graag meer

Beleef jouw Homefloorz selectie in onze nieuwe showroom in Goor. Onze deskundige adviseurs staan voor je klaar en nemen je graag mee in de nieuwste vloertrends. Samen selecteren we jouw ultieme droomvloer. Want eenmaal binnen zeg je wow!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.