PVC Traprenovatie voor jouw woning

Een PVC traprenovatie is dé populaire en duurzame keuze van dit moment wanneer het gaat om het opfrissen van een trap. En dit zonder dat het daarbij nodig is om de trap in z’n geheel te slopen en te vervangen.

Inspiratieblog
PVC Traprenovatie voor jouw woning

Bij HomeFloorz zien we als geen ander het belang van een stijlvolle, functionele woonruimte in. Een trap is dan ook niet alleen een praktisch onderdeel van jouw huis, maar biedt tegelijkertijd ook een kans om de stijl van je inrichting van een upgrade te voorzien.

Met een PVC traprenovatie kies je voor een oplossing die praktisch én esthetisch aantrekkelijk is.

Zo biedt PVC in de basis een breed scala aan designs, zoals:

  • Houtpatronen
  • Steenpatronen
  • Moderne, abstracte designs

Het is daardoor mogelijk om een perfecte afgestemde look voor jouw huis te creëren.

Daarbij moet je bovendien niet over het hoofd zien dat PVC bekend staat om zijn duurzaamheid, onderhoudsgemak en geluiddempende eigenschappen. Het is voornamelijk om deze redenen dat dit type materiaal vandaag de dag een ideale keuze is voor (de drukkere) huishoudens.

In deze tekst duiken we dieper in de voordelen van PVC traprenovatie en laten we je zien hoe HomeFloorz.nl je gaat helpen bij het transformeren van jouw trap tot dé blikvanger van je inrichting.

Wat houdt een PVC traprenovatie in?

Een PVC traprenovatie is een efficiënte en stijlvolle manier om een bestaande trap te vernieuwen zonder dat het daarbij nodig is om deze in z’n volledigheid te vervangen. Dit proces bestaat uit het bedekken van de treden van de trap met PVC-overzettreden, een materiaal dat bekend staat om zijn duurzaamheid, veelzijdigheid en onderhoudsvriendelijkheid.

PVC (polyvinylchloride) is een vorm van kunststof dat uitstekend geschikt is voor het nabootsen van diverse texturen en patronen, zoals dus hout, steen of zelfs de meer abstracte ontwerpen. Dit alles maakt het mogelijk om met dit materiaal een volledig persoonlijk afgestemde, gewenste look te creëren.

Een PVC traprenovatie ziet er grofweg als volgt uit:

  1. Meten en snijden: De renovatie begint met het zorgvuldig meten en snijden van de PVC-overzettreden om precies over de bestaande treden te passen.
  2. Reiniging oude treden: Vervolgens worden de oude treden grondig gereinigd en voorbereid om ervoor te zorgen dat de nieuwe overzettreden goed hechten.
  3. Plaatsing nieuwe treden: Na de voorbereiding bevestigen we elke PVC-trede bevestigd met een sterke lijm, wat zorgt voor een naadloze, veilige afwerking.

Het resultaat is een trap die er niet alleen als nieuw uitziet, maar ook beter bestand is tegen slijtage, krassen en vlekken.

Uiteraard komt er voorafgaand aan de daadwerkelijke installatie ook nog veel kijken bij het kiezen van het juiste materiaal. We voorzien je hierover altijd van advies, indien gewenst.

Waarom je trap renoveren met PVC?

Steeds vaker zie je dat mensen hun trap renoveren met PVC. Dit heeft logischerwijs alles te maken met de specifieke eigenschappen van dit materiaal, die het onderscheiden van de alternatieven.

Aangezien we bij HomeFloorz intussen een echte expert zijn wat PVC betreft, informeren we je graag over de vele voordelen van specifiek PVC om ook jouw trap mee te renoveren. Je moet dan bijvoorbeeld denken aan:

#1: Het is duurzaam

Allereerst staat PVC bekend om zijn bijzonder hoge mate van duurzaamheid, waardoor het in één klap het perfecte materiaal is voor een uitgebreide traprenovatie.

Trappen gebruik je namelijk in principe op een dagelijkse basis en dan ook nog eens op een vrij intensieve wijze. Hierdoor moet je vanaf het begin nadenken over de slijtage van de traptreden.

Het goede nieuws is dan dat PVC juist bekend staat om zijn hoge weerstand tegen bijvoorbeeld:

  • Krassen
  • Deuken
  • Vlekken

Om deze redenen is het in staat om dagelijkse, intensieve belasting moeiteloos te weerstaan.

Zelfs jaren later mag je ervan uitgaan dat PVC zijn initiële uiterlijk en structuur behoudt, zonder significante tekenen van slijtage. Hierdoor is PVC een zeer voor de hand liggende keuze voor huishoudens die dagelijks veelvuldig gebruikmaken van de trap.

De duurzaamheid van PVC laat je ‘nieuwe’ trap er op de lange termijn zo goed als nieuw uitzien, wat voor een langdurige, prachtige uitstraling van de inrichting van jouw woning zorgt. Je voorkomt hiermee dat je trap er (opnieuw) als een doorn in het oog uit komt te zien.

Vergeet bovendien niet dat de keuze voor een duurzaam materiaal als PVC automatisch ook betekent dat je niet bang hoeft te zijn voor frequente vervangingen of kostbare reparaties. Het is een kostenvriendelijke investering in je toekomst!

#2: Ongeëvenaarde onderhoudsvriendelijkheid

Een ander belangrijk voordeel van PVC is het onderhoudsgemak.

In vergelijking met veel natuurlijke materialen vereist PVC minimaal onderhoud. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de vergelijking met hout, dat je regelmatig moet behandelen met lakken of oliën.

Een snelle veeg met een vochtige doek is voldoende om de trap vrij van vuil en vlekken te houden.

Zo ga je zelf een stuk minder tijd kwijt zijn aan schoonmaken en hou je meer vrije tijd in je gemiddelde week over. En zoals we eerder al aangaven;  PVC zorgt ervoor dat jouw trap er ook jaren later nog altijd gloednieuw uit blijft zien.

#3: Veelzijdige ontwerpmogelijkheden

Een derde belangrijk voordeel van PVC is dat je met dit materiaal een breed scala aan designs tot je beschikking hebt. Deze unieke veelzijdigheid is moeilijk te evenaren met andere materialen.

Qua opties kun je bijvoorbeeld denken aan een klassieke houtlook of een specifiek visgraat patroon. Bij HomeFloorz bieden we een uitgebreid assortiment aan treden, zodat je volledig zelf in staat bent om een juiste, persoonlijke keuze te maken.

Breng je eigen visie tot leven en kies voor de persoonlijke touch waar jij naar op zoek bent!

#4: Het heeft een geluiddempende werking

Een statement dat we vol vertrouwen kunnen maken: De geluiddempende eigenschappen van PVC gaan jouw wooncomfort fors verbeteren.

Aangezien PVC het geluid van voetstappen absorbeert, helpt dit materiaal je om een rustigere thuisomgeving te creëren. Dit is vooral van toegevoegde waarde in huizen met meerdere verdiepingen of in appartementen waar geluidsoverlast tussen verdiepingen mogelijk een punt van aandacht is.

Dankzij de sterk verminderde geluidsoverlast creëer je automatisch een vredige sfeer in huis, waardoor het een ideaal materiaal is voor gezinnen die waarde hechten aan deze stilte.

#5: Van A tot Z verzorgd door HomeFloorz

Kies je voor PVC traprenovatie via HomeFloorz? Dan kies je meteen ook voor een volledige ontzorging.

Bij HomeFloorz nemen we namelijk alle zorgen uit handen door de gehele renovatie van begin tot eind voor je uit te voeren, van een eerste advies tot aan de uiteindelijke installatie.

Dit betekent dat je bijvoorbeeld geen stress hoeft te ervaren over het vinden van betrouwbare vakmensen of het overzien van de renovatiewerkzaamheden.

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op of vraag direct een offerte aan!

Nu jouw trap bekleden met PVC via HomeFloorz

Je trap bekleden met PVC is een investering in de uitstraling én de praktische functionaliteit van je huis. Deze keuze biedt een duurzame, onderhoudsvriendelijke oplossing en bied je alles waar je naar op zoek bent wanneer je aan een traprenovatie denkt.

Bij HomeFloorz is het leveren van een optimale service ons hoofddoel, door onder andere gebruik te maken van de beste materialen.

Onze alles-in-1 aanpak zorgt ervoor dat jouw renovatieproject soepel en stressvrij verloopt, met een eindresultaat dat volledig voldoet aan je persoonlijke voorkeuren.

Ben je klaar om de stap te zetten naar een stijlvolle en functionele trap die jarenlang meegaat? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor het maken van een afspraak of het opstellen van een vrijblijvende offerte!

Inspiratieblogs

Dit vind je misschien ook leuk

Waarom PVC visgraat dé moderne vloer is

Voor je nieuwe woning heb je gekozen voor een mooie PVC vloer. Deze vloer is…

Stap voor stap een PVC Vloer kopen

Voor je nieuwe woning heb je gekozen voor een mooie PVC vloer. Deze vloer is…

Is een PVC vloer te combineren met vloerverwarming?

Voor je nieuwe woning heb je gekozen voor een mooie PVC vloer. Deze vloer is…
Contact opnemen

Op zoek naar meer informatie? Wij vertellen je graag meer

Beleef jouw Homefloorz selectie in onze nieuwe showroom in Goor. Onze deskundige adviseurs staan voor je klaar en nemen je graag mee in de nieuwste vloertrends. Samen selecteren we jouw ultieme droomvloer. Want eenmaal binnen zeg je wow!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.