Visgraat vs Hongaarse Punt

Inspiratieblog
Visgraat vs Hongaarse Punt

Helemaal hip: Visgraat en Hongaarse Punt. Veel mensen kiezen voor een van deze twee trendy motieven op de vloer. Beide patronen passen prima in een modern en klassiek interieur. Maar wat zijn verschillen. Dat leggen we uit in dit blog.

Bij HomeFloorz hebben wij voor jou alleen de beste en mooiste vloerconcepten geselecteerd

Buiten Nederland staat visgraat te boek als ‘herringbone’. Dit patroon lijkt namelijk op het skelet van een haring. Al in de Romeinse tijd legden wegenbouwers stenen op deze manier. De Fransen introduceerde dit patroon in de 16e eeuw op de vloeren van kastelen en landhuizen.Bij de Hongaarse Punt liggen de vloeronderdelen in een V-vormig patroon. Dat levert een zigzag-beeld op dat toch heel rustig overkomt. Ook de geschiedenis van dit patroon is eeuwenoud. Bij Grieks aardewerk en middeleeuws textiel komt de Hongaarse Punt ook al voor.

Het tijdloze karakter van beide patronen is een belangrijke reden voor de huidige populariteit. Zowel Visgraat als Hongaarse Punt zie je terugkomen in verschillende vertrekken van een woning. Bovendien is het patroon geschikt voor meerdere vloersoorten. Van hout tot PVC.

Wil je het verschil tussen Visgraat en Hongaarse Punt nog duidelijker zien? Kom dan langs bij Homefloorz in Goor. Wij hebben de mooiste collecties vloeren samengesteld. Daarin komen zowel Visgraat als Hongaarse Punt regelmatig terug.

Inspiratieblogs

Dit vind je misschien ook leuk

PVC Traprenovatie voor jouw woning

Voor je nieuwe woning heb je gekozen voor een mooie PVC vloer. Deze vloer is…

Waarom PVC visgraat dé moderne vloer is

Voor je nieuwe woning heb je gekozen voor een mooie PVC vloer. Deze vloer is…

Stap voor stap een PVC Vloer kopen

Voor je nieuwe woning heb je gekozen voor een mooie PVC vloer. Deze vloer is…
Contact opnemen

Op zoek naar meer informatie? Wij vertellen je graag meer

Beleef jouw Homefloorz selectie in onze nieuwe showroom in Goor. Onze deskundige adviseurs staan voor je klaar en nemen je graag mee in de nieuwste vloertrends. Samen selecteren we jouw ultieme droomvloer. Want eenmaal binnen zeg je wow!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.